Menu
Boek nu uw herfstvakantie online!

Weet u al wat u met de herfstvakantie gaat doen dit jaar?

close

Tytsjerksteradiel

Tystjerkeradeel.png1

Friesland Camping Bergumermeer ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel. Deze gemeente ligt in het oosten van de provincie Friesland. De dichts bijzijnde dorpen zijn Sumar en Burgum. Burgum heeft een uitgebreid aanbod van winkels en supermarkten. Het dorp heeft ongeveer 13000 inwoners en is daarmee het grootste dorp van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Naast Burgum liggen de grotere plaatsen Leeuwarden (19 km), Drachten (17 km) en Dokkum (18km) relatief dicht in de buurt. Al deze steden zijn de moeite waard om eens te bezoeken. Ook de stad Groningen ligt niet ver van het park, namelijk op 45 km.

Landschap Tytsjerksteradiel een afwisselend en smûk (intiem) landschap. Water, weiland en bos, kortom alles wat Friesland mooi maakt is er te vinden. Door de grote variatie zijn er veel bijzondere plekken in de gemeente te vinden die het bezoeken waard zijn. Her en der in het landschap zijn prachtige antieke molens te bewonderen. Het zijn bakens die het unieke landschap van Tytsjerksteradiel haar karakter geven. Ook water is hier volop te vinden. Het levendige watersportdorp Earnewâld grenst aan Nationaal Park de Alde Feanen waar volop gevaren kan worden. Ook de Burgumermar is een prachtige omgeving voor zeilers en kanoërs.

Toerisme

De authentieke kunst en cultuur van ‘De Wâlden’ is terug te vinden in de mooie musea die Tytsjerksteradiel rijk is. Rust en ruimte is hier nog te vinden. Een bezoek aan het mooie Tytsjerksteradiel biedt alles wat Fryslân mooi maakt.

friesland camping bergumermeer.eastermar3

friesland camping bergumermeer.eastermar5