Menu
Boek nu voor de maand september

Kijk op onze speciale september aanbieding pagina!

September aanbiedingen v.a. 259,00 close

Gezinscamping in Friesland

Je hebt er weken, misschien wel maanden naar uit gekeken. De laatste uren op de klok tikten tergend langzaam voorbij, maar als het dan eenmaal zover is, dan heb je ook wat: vakantie!
Als je met het hele gezin op vakantie gaat wil je maar één ding: dat iedereen het naar het zin heeft. Dus de allerkleinsten moeten lekker in het zand kunnen spelen, terwijl de iets grotere kinderen speeltuinen hebben waar ze zich kunnen vermaken. De tiener in het gezin moet vrienden kunnen maken en vooral veel kunnen chillen – en vooruit, wanneer het mooi weer is een sportieve activiteit – en de ouders moeten vooral tot rust kunnen komen van een lang jaar werken. Neem je ook opa en oma mee op vakantie dan is het voor hen fijn dat oma lekker kan fietsen in de omgeving, terwijl opa misschien wel een hengeltje werpt. Tijdens je gezinsvakantie is het belangrijk dat er voor ieder wat wils is. Oók wanneer het een keer wat minder mooi weer is.

Camping Bergumermeer is bij uitstek dé camping in Friesland die het hele gezin én opa en oma een fijne vakantie te bieden heeft. Deze camping is gewaardeerd met vijf sterren van de ANWB (2018) en is aangesloten bij KinderKampeerWereld. Met een animatieteam bestaande uit ware spelletjesprofessionals die rekening houden met alle doelgroepen zorgt Camping Bergumermeer ervoor dat iedereen het naar het zin heeft. Grote kans dat na een vakantie bij Camping Bergumermeer zelfs je puber volgend jaar nog wel een keertje mee wil op vakantie. Áls het maar naar dezelfde camping is!

gezinscampng friesland stacaravan

Vakantiehuizen geschikt voor kinderen

Een gezinsvakantie is pas echt vakantie als het voor iedereen vakantie is. Dus als je als ouders zijnde niet overal over na hoeft te denken dan is dat een groot voordeel. En alhoewel je altijd spullen van thuis mee zult moeten nemen zijn de vakantiehuizen op Camping Bergumermeer goed ingericht op de komst van kinderen. Er zijn verschillende vakantiehuizen beschikbaar, geschikt voor vier of zes personen. Ook de chalets zijn geschikt voor zes personen. Wie op zoek is naar een speciale ervaring kan terecht in de Coco Sweets. De Coco Sweets, geschikt voor vier personen, zijn geen tenten maar ook geen stacaravans. Het zit er ergens tussenin. Eenvoudig, maar oh zo leuk! Er is een klein keukenblad met een koelkast en een magnetron. Buiten bevindt zich een kookgelegenheid en een vlonder met picknickbank. Ook wanneer het slechter weer is en de regen met bakken uit de lucht komt is de Coco Sweet een prima plek, want middels een kacheltje wordt je Coco verwarmd en hoef je dus niet te koukleumen.

Naast de reguliere accommodaties is er ook een accommodatie geschikt voor mindervaliden beschikbaar. Deze staat direct aan het Prinses Margrietkanaal. Op de camping zijn er speciale sanitaire voorzieningen voor mindervaliden en alle horecagelegenheden op het park zijn toegankelijk voor mindervaliden.

vakantiehuis aan het water friesland

Prachtige gezinscamping in Friesland

Camping Bergumermeer is een gezinscamping waar met iedereen rekening wordt gehouden. Dat wordt onder andere gedaan door het animatieteam, maar ook op andere manieren worden verschillende doelgroepen aangesproken. Zo is er in toiletgebouw De Tjalk uitgebreid kindersanitair te vinden. Zo wordt douchen of een toiletbezoek een feestje! Er is een kinderboerderij met verschillende boerderijdieren en zelfs een emoe. Verspreid over het park zijn er verschillende speeltoestellen te vinden. Daarnaast is er nog een grote speeltuin, waar ook voldoende speeltoestellen voor de kleinere kinderen te vinden zijn. Immers kan nog niet iedereen direct op een hoge glijbaan! Bijzonder aan Camping Bergumermeer is de aandacht voor tieners. Op de camping staat Jeugdhonk De Fuik. Hier kunnen de tieners lekker chillen met computerspellen, of een beetje hangen voor de tv. Buiten het jeugdhonk zijn er tafeltennistafels, een pannaveld en nog een plek om buiten te chillen voor als het mooi weer is. In De Fuik worden ook activiteiten gehouden zoals spelmiddagen.
Ook voor ouders of senioren is er genoeg te doen. Je kunt fietsen huren en zodoende de prachtige omgeving ontdekken, een potje tennis spelen op de All-weather tennisbaan of gewoon op één van de stranden liggen en daar de tijd nemen om eens even lekker een goed boek te lezen. Ook behoort een potje midgetgolf tot de mogelijkheden. Aan het einde van de dag neem je plaats in één van de horecagelegenheden, of haal je een patatje of pizza bij de snackbar.

gezingscampng friesland aan het water

Animatieteam & binnenzwembad

Wat niet mag ontbreken op een gezinscamping of vakantiepark is de aanwezigheid van een binnenzwembad voor de minder zonnige dagen. Daarvoor heeft Camping Bergumermeer Jonas en de Walvis; een waar paradijs voor kinderen opgedeeld in een binnenzwembad én een indoor speeltuin. Het zwembad heeft twee baden; een bad van 1.40 meter voor de oudere kinderen en een waterspeeltuin van 20 centimeter diep voor de jongsten. Er is een waterglijbaan van maar liefst 44 meter lang. Is het slecht weer, hebben de kinderen geen zin om te zwemmen maar willen ze zich wel even flink uitleven? Dan kunnen ze terecht in het speelgedeelte van Jonas en de Walvis. Hier is een grote apenkooi met ballenbak, een groot springkussen en een draaimolen. Hier wordt ook aan de kleinere kinderen gedacht, want voor de peuters is er een speelhoek. In Jonas en de Walvis is ook een zelfbedieningsrestaurant gevestigd, waar je pannenkoeken, plates, patat, snacks en snoep kunt kopen.

Camping Bergumermeer heeft gedurende het hoogseizoen een animatieteam bestaande uit speciaal geselecteerde entertainers. De leden van dit team, opgeleid door KinderKampeerWereld waar Camping Bergumermeer bij is aangesloten, doen er alles aan om het kinderen naar de zin te maken. Een belangrijk figuur in dit team is de mascotte Aartje Twinkel. Als er wat te beleven is, is hij als mascotte van het team erbij! Het animatieteam is actief gedurende de meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren en acht weken lang in de zomervakantie. Iedere keer verzinnen ze weer nieuwe activiteiten waar kinderen (en hun ouders) mee kunnen doen. Kinderen kun je echter ook met een gerust hart bij het team achterlaten om vervolgens zelf voor de caravan even bij te komen.

vakantiepark camping friesland met animatieteam-min

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang onze kortingsacties direct in je mailbox.
Dit is een knop
Op vakantie naar het Bergumermeer? Leuk!

Omdat onze website onder constructie is, ontvangen we boekingen graag telefonisch via 0511 461 385.

Bel nu close