Menu
Boek uw Zomervakantie!

Bijvoorbeeld een ruime Lodge Waikiki of Lodge XL

Lodge Waikiki close

Kerstvakantie in Friesland

Als je thuis blijft tijdens de kerstvakantie kom je vaak niet aan ontspannen toe. Er moeten driftig boodschappen worden gedaan voor een vijfgangendiner op eerste kerstdag, het huis moet aan een flinke schoonmaak- en opruimbeurt onderworpen worden voordat er visite ontvangen kan worden en het is ook ieder jaar weer een kunst om iedereen er tiptop uit te laten zien voordat de visite er is. Heb je de afwas van de beide kerstdagen eenmaal weggewerkt dan kun je je alweer klaarmaken voor de jaarwisseling, sta je de hele dag in de schuur om oliebollen te bakken of doe je je best om je huisdieren te beschermen tegen de stress van de harde knallen van vuurwerk. Je kunt het ook anders gaan doen tijdens je kerstvakantie. Droom jij van een kerstvakantie waarbij je niets hoeft in een rustige omgeving zónder vuurwerk? Ga dan tijdens je kerstvakantie naar Friesland! Bij een kerstvakantie in Friesland kom je gegarandeerd tot rust en ga je geheel ontspannen het nieuwe jaar tegemoet. En dat geldt ook voor je hond!winter kerstvakantie friesland bergumermeer

Vakantiehuis huren kerstvakantie

De kerstvakantie doorbrengen in een vakantiehuis of bungalow in Friesland is de meest ontspannen manier om de kerstvakantie door te brengen. In een vakantiehuisje op Camping en Vakantiepark Bergumermeer ben je eigen baas; je hoeft niets, maar alles mag. Wil je uitgebreid kokkerellen voor het hele gezin? Dat kan prima in de keuken waar je van alle gemakken voorzien wordt. Wil je een fijne lange wandeling maken door een prachtig natuurgebied? Dat kan in de directe omgeving van het vakantiepark, maar ook natuurgebieden als Nationaal Park De Alde Feanen, Nationaal Park Lauwersmeer en UNESCO Werelderfgoed Waddenzee liggen in de buurt. Na zo’n fijne wandeling met het hele gezin gezelschapsspellen spelen? Het is allemaal aan jou: in een vakantiehuis ben je van niemand afhankelijk en deel je je eigen dag in zoals jij dat wilt.
Zin in een leuke kerstvakantie met ons vakantiepark als ideale uitvalsbasis? Bekijk hier onze accommodaties.

Camping en Vakantiepark Bergumermeer

Op Camping en Vakantiepark Bergumermeer vind je tal van vakantiewoningen voor verschillende gezelschappen. Zo zijn er vier- en vijfpersoonsvakantiewoningen en is er een vakantiewoning die geschikt is voor mindervaliden aanwezig. De indeling van de vakantiewoningen is onderling verschillend, maar alle vakantiewoningen zijn voorzien van centrale verwarming, compleet ingerichte keuken en televisie. Een groot aantal vakantiewoningen is gelegen aan het Prinses Margrietkanaal, waardoor je de hele dag uitzicht hebt over het water en al de bewegingen die daarmee in verbinding staan.winter bergumermeer friesland

Wat te doen in de kerstvakantie in Friesland?

Je kunt overal je kerstvakantie vieren, maar nergens vier je je kerstvakantie zo ontspannen als in Friesland. Dat heeft er voor een groot deel mee te maken dat Friesland zoveel natuurschoon heeft. We hadden het al eerder even over de Nationale Parken Lauwersmeer en De Alde Feanen. Dit zijn prachtige natuurgebieden waar je – ook in de winter – heerlijk kunt lummelen. In Nationaal Park De Alde Feanen, een zeer waterrijk gebied, kun je allerlei verschillende soorten vogels spotten, zoals de aalscholver, de roerdomp, ooievaars en zelfs de zeearend! Ook zijn er veel reeën, wist je dat je die zelfs zwemmend voorbij kunt zien komen? In Nationaal Park Lauwersmeer moet je dan weer niet vreemd opkijken als je ineens oog-in-oog staat met een Schotse Hooglander, grazende konikpaarden of een vos. Daarnaast is dit Nationaal Park een walhalla voor vogels. Jaarlijks komen er duizenden trekvogels in dit gebied. Zo kun je hier in het najaar op één dag soms wel 30.000 brandganzen zien overvliegen.

Ook de Waddenzee, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een aanrader om in de kerstvakantie te bezoeken. Plaatsen als Moddergat of Wierum zijn goede uitvalsbases voor een wandeling langs de zee. Houd rekening met extra warme kleren, want aan zee kan het flink koud worden in de winter!

In de wat directere omgeving van Camping en Vakantiepark Bergumermeer kun je het pittoreske dorp Veenklooster bezoeken. In dit dorp staan maar liefst 26 monumenten. Bezoek hier ook het Veenkloosterbos, dat omstreeks 1840 werd aangelegd door de in deze streek beroemde tuinarchitect L.D. Roodbaard.

Ook leuk om te bezoeken in de kerstvakantie is Park Vijversburg bij Tytsjerk, welke 365 dagen per jaar geopend is. In dit 30 hectare grote park komen natuur en cultuur bij elkaar. Er bevindt zich een historisch deel in landschapsstijl, met een villa en bezoekerscentrum, een volière, cactuskas en kluizenaarshut, en een nieuw deel met hedendaagse landschapskunst en Frijlân, een deel van het park dat op kinderen gericht is. In dit behoorlijk drassige deel van het park worden kinderen uitgedaagd om in contact te komen met de natuur. Laarzen aan en droge sokken meenemen dus!
Ook Aquazoo bij Leeuwarden is het gehele jaar en dus ook in de kerstvakantie geopend.

Naast ontspannen in de natuur kun je in Friesland en in de nabije omgeving van Camping en Vakantiepark Bergumermeer ook andere activiteiten doen. Zo is er in Burgum bijvoorbeeld een sauna en wellness te vinden, en kun je voor een flinke portie cultuur het best naar Leeuwarden of Drachten. Hier vind je allerlei musea (ook voor kinderen geschikt!) en zijn er tal van restaurants en kroegjes waar het goed vertoeven is.

Wat is er te doen op het vakantiepark?

Ook op het vakantiepark is er natuurlijk genoeg te doen, ook in de kerstvakantie. Er is een all-weather tennisbaan waar je het gehele jaar door een balletje kunt slaan. Kinderen kunnen zich uitleven in de indoor speeltuin. Na een actieve, maar ontspannen dag kun je in je eigen vakantiehuis de dag afsluiten met een heerlijk gourmetarrangement. De horecagelegenheden op het vakantiepark zijn in de wintermaanden beperkt geopend. Laat je bij de receptie informeren over de openingstijden.schaatsen friesland

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang onze kortingsacties direct in je mailbox.
Dit is een knop
Op vakantie naar het Bergumermeer? Leuk!

Omdat onze website onder constructie is, ontvangen we boekingen graag telefonisch via 0511 461 385.

Bel nu close