's Ochtends word je wakker van het geluid van zingende vogeltjes. Verderop op het veldje worden de eerste kinderen al wakker. Of zijn het jouw kinderen die als eerste wakker zijn? Je wurmt je uit je slaapzak en loopt vervolgens op slippers door het natte gras naar het toiletgebouw, zodat je de drukte voor bent en lekker kunt gaan douchen. Helemaal fris en fruitig schuif je vervolgens aan bij het ontbijt, dat bestaat uit versgebakken croissants, kaiserbroodjes en versgeperste jus d'orange.

Het wordt een dag vol plezier en gezelligheid!

De kinderen zijn door het dolle heen, want vandaag staat een leuk uitje op de planning. Maar voordat het zover is mogen ze zich eerst nog even uitleven in de speeltuin op onze kindercamping camping. Waar je bent? Op Camping en Vakantiepark Bergumermeer in het hart van Friesland! Op deze kindercamping in Friesland hoeven je kinderen zich geen tel te vervelen. Terwijl zij zich uitleven op het strandje, in het zwembad of in de indoor speeltuin kun jij in alle rust genieten van een goed boek of ga je eropuit de natuur in.

Is dit voor jou en de kinderen ook dé droomvakantie? Kom gezellig met het hele gezin naar onze kindercamping in Friesland en beleef de mooiste vakantiemomenten met de kinderen. Bergumermeer staat garant voor een onvergetelijke kindervakantie.

Accommodaties & Kampeerplaatsen

Waarom onze kindercamping de leukste is van Friesland

Camping en Vakantiepark Bergumermeer bij Sumar, dat centraal ligt tussen de plaatsen Drachten en Leeuwarden, is een kindercamping waar voor jong en oud van alles te beleven is.

De camping is één van de meest kindvriendelijke campings vam Friesland, dat is bijvoorbeeld te merken aan de inrichting van het terrein (spelende kinderen hebben altijd voorrang!), de aanwezigheid van een professioneel animatieteam dat allerlei leuke activiteiten organiseert zoals knutselactiviteiten en spelmiddagen, en natuurlijk het zwembad en het indoor speelparadijs!

Kindercamping friesland bergumermeer

Zwembad en indoor speelparadijs

We hadden het al eerder over het zwembad en indoor speelparadijs. Deze plek heet Jonas en de Walvis en hier is het altijd feest! Het zwembad bestaat uit twee delen; een diep bad (1.40 meter) en een waterspeeltuin voor de allerkleinsten (20 centimeter diepte). Er is een waterglijbaan van maar liefst 44 meter lang.

Spelen, zwemmen; het kan allemaal!

Even geen zin om te zwemmen, maar wil je wel graag binnen spelen omdat het bijvoorbeeld slecht weer is? Jonas en de Walvis heeft ook een speelgedeelte. Hier is een grote apenkooi met ballenbak te vinden, een groot springkussen, een speelhoek voor peuters en er is een draaimolen.

Na het spelen een hapje eten

Ben je hongerig geworden van al dat zwemmen en spelen? Dan kun je met je ouders terecht in het Jonas en Walvis restaurant. Dit is een zelfbedieningsrestaurant waar je patat, snacks, snoep en drinken kunt krijgen.

Klimrek 1

Wat is er voor kinderen te doen in de omgeving?

Je leest het, je kinderen kunnen zich prima de hele vakantie vermaken op de camping. Maar als je dan toch in Friesland bent, dan wil je er ook wel eens even op uit voor een leuk uitje. Friesland heeft heel wat leuke uitjes die zowel leuk zijn voor kinderen als voor hun (groot)ouders.

Een leuk actief uitje voor het hele gezin is naar Aventoer in Burgum. Dit is niet alleen een klimpark, maar ook een plek waar je kunt lasergame, glow-in-the-dark midgetgolven, LED-bowlen en nog heel veel meer!

In Nationaal Park De Alde Feanen kun je de Freek Vonk-route varen. Freek Vonk neemt je mee door dit bijzondere natuurgebied en vertelt je van alles over wat je onderweg kunt zien.
Andere leuke uitjes voor natuur- en dierenliefhebbers zijn AquaZoo bij Leeuwarden, Zeehondencentrum Pieterburen, SanjesZoo (mét indoor- en outdoor speeltuin), kinderboerderij De Naturij in Drachten, Insectenwereld DoeZoo in Leens.

Zeehond

Het water op vanaf de camping

Bij een verblijf op onze kindercamping in Friesland kan een dagje varen eigenlijk niet ontbreken. Het vakantiepark is gelegen aan het Prinses Margrietkanaal, en vanaf deze plek vaar je op je dooie gemakje zo naar prachtige natuurgebieden als Nationaal Park De Alde Feanen. Maar ook het eigen Burgumermar is mooi! Vanaf het vakantiepark kun je sloepen, kano's, motorboten en valken huren. Ook worden er zeillessen gegeven in valken en optimisten door onze eigen zeilschool. Ben je met een grote groep? Dan kun je ook gaan varen in een skûtsje. Als je vanaf het vakantiepark het water op gaat ga je een dag vol avontuur tegemoet.

In 2024 naar onze kindercamping in Friesland?

Kijk je er ook alweer naar uit om in 2024 heerlijk op vakantie te gaan naar het prachtige Friesland? Lekker ruim kamperen aan het water of luxe overnachten in een waterlodge, vakantiehuisje of vrijstaande bungalow. Je favoriete accommodatie of kampeerplek is in 2024 ook weer beschikbaar. Ontdek en boek je vakantie 2024 in Friesland bij Camping & Vakantiepark Bergumermeer.

Tot snel op onze kindercamping in Friesland!

Ja, ik wil een vakantie boeken!
Sloep varen