Menu
Boek nu voor de maand september

Kijk op onze speciale september aanbieding pagina!

September aanbiedingen v.a. 259,00 close

Kindercamping in Friesland

’s Ochtends word je wakker van het geluid van zingende vogeltjes. Verderop op het veldje worden de eerste kinderen al wakker. Of zijn het jouw kinderen die als eerste wakker zijn? Je wurmt je uit je slaapzak en loopt vervolgens op slippers door het natte gras naar het toiletgebouw, zodat je de drukte voor bent en lekker kunt gaan douchen. Helemaal fris en fruitig schuif je vervolgens aan bij het ontbijt, dat bestaat uit versgebakken croissants, kaiserbroodjes en versgeperste jus d’orange. De kinderen zijn door het dolle heen, want vandaag staat een leuk uitje op de planning. Maar voordat het zover is mogen ze zich eerst nog even uitleven in de speeltuin op de camping. Waar je bent? Op Camping en Vakantiepark Bergumermeer in het hart van Friesland! Op deze kindercamping in Friesland hoeven je kinderen zich geen tel te vervelen. Terwijl zij zich uitleven op het strandje, in het zwembad of in de indoor speeltuin kun jij in alle rust genieten van een goed boek of ga je eropuit de natuur in.

Camping voor kinderen

Camping en Vakantiepark Bergumermeer bij Sumar, dat centraal ligt tussen de plaatsen Drachten en Leeuwarden, is een camping waar voor jong en oud van alles te beleven is. De camping is één van de meest kindvriendelijke camping in Friesland, dat is bijvoorbeeld te merken aan de inrichting van het terrein (spelende kinderen hebben altijd voorrang!), de aanwezigheid van een professioneel animatieteam dat allerlei leuke activiteiten organiseert zoals knutselactiviteiten en spelmiddagen, en natuurlijk het zwembad en het indoor speelparadijs!

Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen op de camping, want er is namelijk altijd iets te doen. Her en der over het terrein zijn speeltoestellen te vinden, er zijn twee strandjes waar je heerlijk in het zand kunt spelen en er is een grote speeltuin voor nog langer vertier. Ook is er een kinderboerderij met eenden, konijnen, herten en een emoe. Misschien kun je hier wel helpen voeren!
Niet alleen jonge kinderen vinden vakantie vieren bij Camping en Vakantiepark Bergumermeer het einde; ook de oudere jeugd (die meestal heel hard roepen niet meer met hun ouders op vakantie te willen) vinden het stiekem nog erg leuk bij ons op de camping. Op de camping is bijvoorbeeld Jeugdhonk de Fuik. Dit is een hangplek voor de oudere jeugd, met computerspellen, een tv en rondom een pannakooi en tafeltennistafels. Het animatieteam organiseert bovendien veel sportactiviteiten speciaal voor de oudere jeugd.

Zwembad en indoor speelparadijs

We hadden het al eerder ovet het zwembad en indoor speelparadijs. Deze plek heet Jonas en de Walvis en hier is het altijd feest! Het zwembad bestaat uit twee delen; een diep bad (1.40 meter) en een waterspeeltuin voor de allerkleinsten (20 centimeter diepte). Er is een waterglijbaan van maar liefst 44 meter lang.

Even geen zin om te zwemmen, maar wil je wel graag binnen spelen omdat het bijvoorbeeld slecht weer is? Jonas en de Walvis heeft ook een speelgedeelte. Hier is een grote apenkooi met ballenbak te vinden, een groot springkussen, een speelhoek voor peuters en er is een draaimolen.

Ben je hongerig geworden van al dat zwemmen en spelen? Dan kun je met je ouders terecht in het Jonas en Walvis restaurant. Dit is een zelfbedieningsrestaurant waar je patat, snacks, snoep en drinken kunt krijgen.

Wat is er voor kinderen te doen in de omgeving?

Je leest het, je kinderen kunnen zich prima de hele vakantie vermaken op de camping. Maar als je dan toch in Friesland bent, dan wil je er ook wel eens even op uit voor een leuk uitje. Friesland heeft heel wat leuke uitjes die zowel leuk zijn voor kinderen als voor hun (groot)ouders.

Een leuk actief uitje voor het hele gezin is naar Aventoer in Burgum. Dit is niet alleen een klimpark, maar ook een plek waar je kunt lasergame, glow-in-the-dark midgetgolven, LED-bowlen en nog heel veel meer! Ben je met een baby in het gezelschap? Geen nood, want er is een speciale moeder- en kindruimte waar je je baby niet alleen kunt verschonen en voeden, maar waar zelfs ledikantjes staan zodat je baby er in alle rust even kan gaan slapen!

Is je kind een bioloog-in-de-dop en is Freek Vonk z’n grootste held? In Nationaal Park De Alde Feanen kun je de Freek Vonk-route varen. Freek Vonk neemt je mee door dit bijzondere natuurgebied en vertelt je van alles over wat je onderweg kunt zien.
Andere leuke uitjes voor natuur- en dierenliefhebbers zijn AquaZoo bij Leeuwarden, Zeehondencentrum Pieterburen, SanjesZoo (mét indoor- en outdoor speeltuin), kinderboerderij De Naturij in Drachten, Insectenwereld DoeZoo in Leens en de Forelpoel in Kollumerzwaag (hier kun je naar hartelust vissen op forel!).

Even lekker shoppen met de meiden? Vanuit Camping en Vakantiepark Bergumermeer ben je zo in leuke plaatsen als Drachten, Leeuwarden, Burgum en Dokkum.

Ook leuk om te doen met kinderen is geocaching. Ook in de buurt van Camping en Vakantiepark Bergumermeer zijn er de nodige caches te vinden. Sommige caches vragen nogal wat vindingrijkheid van je; er moeten soms de nodige puzzels opgelost worden om een slotje te kunnen openen.

Het water op vanaf de camping

Bij een verblijf op Camping en Vakantiepark Bergumermeer kan een dagje varen eigenlijk niet ontbreken. Het vakantiepark is gelegen aan het Prinses Margrietkanaal, en vanaf deze plek vaar je op je dooie gemakje zo naar prachtige natuurgebieden als Nationaal Park De Alde Feanen. Maar ook het eigen Burgumermar is mooi! Vanaf het vakantiepark kun je sloepen, kano’s, motorboten en valken huren. Ook worden er zeillessen gegeven in valken en optimisten door onze eigen zeilschool. Ben je met een grote groep? Dan kun je ook gaan varen in een skûtsje. Als je vanaf het vakantiepark het water op gaat ga je een dag vol avontuur tegemoet.
gezingscampng friesland aan het water

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang onze kortingsacties direct in je mailbox.
Dit is een knop
Op vakantie naar het Bergumermeer? Leuk!

Omdat onze website onder constructie is, ontvangen we boekingen graag telefonisch via 0511 461 385.

Bel nu close