Omgeving

Uiteraard zijn er voldoende uitjes in de omgeving van vakantiepark Bergumermeer te doen. Er zijn diverse musea te bezoeken, maar er zijn ook leuke dingen te doen met de kinderen. Wat dacht je van Aqua zoo, Sanjes Fertier of misschien wel het leukste uitje met kinderen: Het blote voeten pad. Heerlijk banjeren door water en natuur.

Natuurlijk kun je ook gezellig winkelen zoals in Leeuwarden (17 km), Dokkum (18 km), Burgum (5 km), Surhuisterveen of misschien wel Groningen (50 km). Lees meer over leuke stedentrips in de omgeving.

Wij liggen vlakbij 2 nationale parken, namelijk De Alde Feanen (10 km) en Lauwersoog (35 km). Hier kun je prachtige landschappen vinden en bij de Alde Feanen is ook een interessant bezoekerscentrum te vinden.

Fietsknooppunt netwerk

Wij liggen direct aan het Fietsknooppuntennetwerk van Noord oost Friesland. Het Fietsknooppuntennetwerk is een heel eenvoudig systeem om mooie routes te fietsen. U fietst namelijk van het ene naar het andere genummerde knooppunt.

Friesland vakantiepark Bergumermeer ligt het Noordoosten van Friesland. Dit gebied is een prachtig gevarieerd gebied voor fietsers en voor wandelaars. De bossen vindt u in de Noardlike Fryske Wâlden maar strekken zich uit tot het waddengebied.

Kijk hieronder voor de wande en fietsroutes. En kijk ook eens op route.nl voor meer routes in Friesland.

Wandel mogelijkheden Friesland

Je vindt ze hier: meerdaagse routes als het bijzondere Bonifatius Kloosterpad, Kloosters Claercamppad of het prachtige Streekpad van de Noardlike Fryske Wâlden, korte en lange wandelingen in al onze landschappen. Ook een aanrader: het wandelknooppuntennetwerk. Wij hebben in Friesland een uitgebreid wandelnetwerk. De kaart is ook te koop bij de diverse Toeristische Informatiepunten.

Kijk hieronder voor de wandelroutes. En kijk ook eens op route.nl voor meer routes in Friesland.

Historisch Dokkum verkennen op de sup in Land in Friesland