Menu
November/december Aanbiedingen -20% korting

Ontdek Friesland in de winter! Kijk op onze aanbiedingspagina voor meer informatie!

Winter arrangementen close

Vakantie Friesland met hond

Je trouwe viervoeter achterlaten in een asiel terwijl jij de bloemetjes buitenzet op aan de Spaanse Costa? Voor veel hondenbezitters is er geen denken aan om hun Bello of Rakker ergens anders achter te laten terwijl zij vakantie vieren. Maar, reizen met een hond is ook niet altijd gemakkelijk. Je wilt ergens naartoe waar de hond zich lekker uit kan leven, maar waar je zelf ook het nodige plezier beleeft. Een plek waar je hond welkom is en waar je je zelf ook welkom voelt. Niet iedere hond vindt het bovendien fijn om ver te reizen met de auto, dus het liefst moet het ook nog een plek zijn niet al te ver van huis. Wat dacht je van een vakantie in Friesland met hond? Wij leggen je graag uit waarom een vakantie in Friesland met hond een goed idee is. Woef!

Met je hond op vakantie in onze bungalows en vakantiehuizen

Camping & Vakantiepark Bergumermeer ligt in het hart van Friesland, tussen de grote plaatsen Leeuwarden en Drachten in, op korte afstand van prachtige natuurgebieden als Nationaal Park De Alde Feanen en Nationaal Park Lauwersmeer. Bij Camping & Vakantiepark Bergumermeer kun je prima terecht als je je hond mee wilt nemen. Zowel als je komt kamperen als dat je een plekje zoekt in één van onze accommodaties. Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar voor honden en hun baasjes. Stacaravans, bungalows, chalets, de stacaravan XL en Villa A en B zijn de types accommodaties waar je uit kunt kiezen als je vakantie komt vieren bij Camping & Vakantiepark Bergumermeer. Het is dus maar net hoeveel luxe je wilt tijdens je vakantie. Er zijn ook accommodaties van deze types waarin honden niet welkom zijn. Bij het reserveren is het dus wel belangrijk om door te geven dat je je hond mee wilt nemen op vakantie, zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Op het vakantiepark wordt van hondeneigenaren gevraagd om de hond zoveel mogelijk bij de eigen accommodatie te houden, zodat mensen en kinderen die minder van honden houden zich ook prettig en veilig voelen op het vakantiepark. We beschouwen het als vanzelfsprekend dat wanneer de hond zijn behoefte doet de hondeneigenaar dit weer opruimt. Zo kunnen kinderen naar hartelust spelen op ons vakantiepark.

Wat te doen in Friesland met je hond

Wandelen natuurlijk! Door de goede wandelinfrastructuur kun je in Friesland goed wandelen met je hond. Hier en daar – bijvoorbeeld in een beschermd natuurgebied – zal hij wel aangelijnd moeten worden, maar over het algemeen is er veel ruimte voor je hond. Een leuke route is de Natte Neuzenroute in het Drents-Friese Wold. Deze route is 7,3 kilometer lang en op het grootste gedeelte van de route mag de hond los lopen. Hier kan hij zich even helemaal uitleven, en dat geldt voor jezelf natuurlijk ook. In het Drents-Friese Wold vind je ook een spartelvijver waar je hond lekker nat kan worden. In Bakkeveen is ook een prachtig losloopgebied in de Bakkeveense Duinen. Op een mooie zondagmiddag tref je hier zo honderd hondeneigenaren.

Ook leuk om te doen: doggydating! Lijkt het je leuk om nieuwe mensen te leren kennen tijdens je vakantie in Friesland met hond, dan kun je via de app doggydating in contact komen met andere hondeneigenaren en wellicht samen een wandeling maken. Het doel van doggydating is niet romantisch, maar puur voor contactleggen met hondeneigenaren om samen te gaan wandelen.

Hondvriendelijke vakantie in Friesland

Al met al; ben je op zoek naar een hondvriendelijke vakantie in Friesland in een natuurrijke en actieve omgeving, dan ben je bij Camping & Vakantiepark Bergumermeer aan het juiste adres. We heten jou, je familie én je hond graag van harte welkom bij jullie eerstvolgende vakantie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang onze kortingsacties direct in je mailbox.