Menu
Boek uw Zomervakantie!

Bijvoorbeeld een ruime Lodge Waikiki of Lodge XL

Lodge Waikiki close

Zomervakantie in Friesland

Urenlang onthaasten in een bootje op de Friese meren, toekijken hoe je (klein)kinderen vriendjes en vriendinnetjes maken bij de zandbak en dagtripjes maken naar bijzondere Elfsteden-steden als Leeuwarden, Dokkum en Sneek? Voor een fijne besteding van je zomervakantie kun je natuurlijk naar Zuid-Frankrijk gaan. Maar je kunt ook de zwarte zaterdagen ontwijken en je zomervakantie in Friesland gaan vieren! Wij vertellen je graag over wat er allemaal te doen is in Friesland en hoe het is om vakantie te vieren op Vakantiepark Bergumermeer!

In de omgeving

Vakantiepark Bergumermeer is gelegen in het mooie Woudengebied van Friesland. Het park ligt tussen Leeuwarden en Drachten in, op steenworp afstand van de dorpen Burgum en Sumar. In deze regio is er van alles te doen en te zien. Zo staat de regio bekend om de fijne afwisselende wandel- en fietsroutes over prettig begaanbare paden. De voorzieningen voor elektrische fietsers zijn bovendien optimaal; zij kunnen op veel plekken hun fiets opladen. Een aanrader voor wandelaars is het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden. Deze wandelroute brengt je langs de mooiste plekken in de regio.
Ook voor vaarliefhebbers is de regio rondom Camping & Vakantiepark Bergumermeer een pareltje. Je kunt namelijk alle kanten op; richting de Friese meren, naar plaatsen als Leeuwarden, Dokkum of Drachten en voor natuurliefhebbers liggen de Nationale Parken De Alde Feanen en het Lauwersmeer op een prettige vaarafstand. Deze Nationale Parken zijn verrassende bestemmingen om te ontdekken. Zo kun je er onder andere de zeearend tegenkomen.
Ons vakantiepark heeft een eigen jachthaven en bootverhuur. Het maakt dus niet uit of je met een eigen boot komt of dat je eens een dag het water op wilt.
Vakantiepark Bergumermeer is tevens een goede uitvalsbasis voor stedentrips. De hoofdstad Leeuwarden is bijzonder de moeite waard vanwege het culturele klimaat. Er zijn regelmatig voorstellingen, concerten en bijzondere exposities. Het Fries Museum is een aanrader.
Het bezoeken van de overige van de elf steden is ook aan te raden. Ga bijvoorbeeld eens naar de historische steden Workum, Dokkum, Bolsward of Hindeloopen. Ieder stadje heeft z’n eigen karakter en bezienswaardigheden.
In de zomervakantie worden er in de regio talloze evenementen georganiseerd. Een aantal aanraders:

– Het SKS Skûtsjesilen (o.a. in Grou, Earnewâld en De Veenhoop)
– Het Fierljeppen (o.a. in Burgum)
– De Ballonfeesten in Joure
– De Sneekweek in Sneek
– De Admiraliteitsdagen in Dokkum

Op het vakantiepark

Jong en oud, gezin of stel, op Vakantiepark Bergumermeer is er van alles te beleven. De belangrijkste vraag van kinderen over hun vakantie kunnen we met een volmondig ‘JA’ beantwoorden: er is een zwembad! Wie wil gaan zwemmen heeft twee opties; we hebben namelijk Jonas en de Walvis (het zwembad) met allerlei speelmogelijkheden voor de allerkleinsten, maar we hebben ook een eigen zandstrand. Op warme zomerdagen is het wellicht prettig afkoelen aan het meer, op druilerige dagen ga je misschien liever naar het zwembad. Het zwembad bestaat uit twee delen: een diep bad (1.40 meter) voor de oudere kinderen en een waterspeeltuin (20 centimeter) voor de jongsten. Er is een grote waterglijbaan van wel 44 meter lang en zijn er allemaal leuke water spuitende objecten. Onder hetzelfde dak als het zwembad vind je ook een indoor-speelparadijs. Samen met hun vriendjes waar ze nog maar pas kennis mee hebben gemaakt spelen de kinderen in een grote apenkooi met ballenbak, of klimmen ze in de klimelementen. Ook kunnen ze springen op een groot springkussen of lekker rondjes draaien in de draaimolen. Urenlang pret gegarandeerd! Uiteraard is er ook aan de allerkleinsten gedacht; voor hen is er een soft play duplo bak.

Naast het indoor-speelparadijs zijn er verspreid over het vakantiepark nog talloze klim- en speeltoestellen. Dierenliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan de kinderboerderij. Voor de oudere jeugd is er een jeugdhonk en er zijn verschillende sportmogelijkheden op het park. Zo is er bijvoorbeeld een pannaveldje en zijn er tafeltennistafels. en Ook is er een zeilschool waar kinderen kunnen leren zeilen.

Onmisbaar voor een goede zomervakantie in Friesland is de aanwezigheid van een animatieteam op het vakantiepark. Iedere zomervakantie is er een professioneel animatieteam aanwezig om allerlei activiteiten met de kinderen te doen. Knutselen in jeugdhonk De Fuik, sport- en spelactiviteiten en nog veel meer!

Accommodaties

Wat voor type vakantievierder je ook bent, op ons vakantiepark hebben we zoveel verschillende accommodatie-types dat er altijd wel iets tussen zit wat bij jou en je (gezins)situatie past. Zo hebben we bungalows, chalets, beach lodges, Coco Sweets, stacaravans, XL-huurcaravans, vakantiehuizen en vakantietenten. Ook zijn er voldoende staplekken om zelf je tentje, caravan, vouwwagen of camper neer te zetten.
Welke accommodatie het best bij jou en je gezin past hangt af van je wensen. Houd je van luxe? Dan is het vakantiehuis aan het water wellicht het beste idee. Ben je wat avontuurlijker ingesteld? Dan is een Coco Sweet of een vakantietent misschien wel het beste idee.
Een deel van onze vakantiehuizen, beach lodges, kampeerplaatsen en bungalows zijn gesitueerd direct aan het water. Hier heb je gegarandeerd de tijd van je leven, want je hebt de hele dag door iets om naar te kijken. Bootjes die voorbij varen, vogels die voorbij zwemmen en de ondergaande zon. Dit zijn perfecte plaatsen voor wie graag een hengeltje werpt.

Via deze pagina lees je meer over onze accommodaties. Ook is het via deze pagina mogelijk om een accommodatie te boeken.

 

Vier de zomervakantie in Friesland!

Samenvattend: In Friesland is er gedurende de zomerperiode van alles te beleven; je kunt historische steden bezoeken, naar bijzondere evenementen gaan, onthaasten op het water of sportief bezig zijn tijdens een wandel- of fietstocht in de regio. Op Camping & Vakantiepark is voor al deze activiteiten een perfecte uitvalsbasis; hier kom je tot rust aan het water, spelen de kinderen tot het donker wordt met hun nieuwe vriendjes en is er ook voldoende vertier voor als het eens een keer niet zulk mooi weer is. Kortom, meer dan genoeg redenen om de zomervakantie bij ons in Friesland te vieren!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang onze kortingsacties direct in je mailbox.
Dit is een knop
Op vakantie naar het Bergumermeer? Leuk!

Omdat onze website onder constructie is, ontvangen we boekingen graag telefonisch via 0511 461 385.

Bel nu close