Vakantiepark Burgumermeer 74
Voordelig voorzomer verblijf

Last minute verblijven in een luxe verhuuraccommodatie. Ontdek snel alle deals en kom heerlijk genieten aan het water.

Boek direct online

Bezienswaardigeheden

Als je op vakantie bent in Friesland wil je meer zien dan alleen het zwembad van het vakantiepark waar je je vakantie viert. Friesland is een heel veelzijdige provincie, die bekend staat om de mogelijkheden voor watersporters, de Elfstedentocht en natuurlijk de Waddeneilanden. Maar er is meer, veel meer! Wist je bijvoorbeeld dat er op cultureel vlak van alles valt te ontdekken? Het Fries Museum is daar het beste voorbeeld van, maar vergeet ook zeker de kleinere musea die veelal worden gerund door vrijwilligers niet! Er zijn daarnaast nog tal van andere bezienswaardigheden in Friesland.

11Fountains

Wil je kennismaken met alle elf de Friese steden? Ga dan alle elf fonteinen bezoeken! In 2018 kregen alle Friese steden in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad een fontein, die ontworpen was met een link naar de stad waar het geplaatst is. Zo heeft Stavoren een grote visfontein gekregen, staan er in IJlst onsterfelijke bloemen en heeft Dokkum een uiterst unieke fontein waar geen water uit komt, maar die ijslagen op de fontein vormt. Je kunt er een sport van maken om alle elf fonteinen op één dag te bezoeken, maar het is leuker om de bezoeken aan de elf fonteinen en dus de elf steden over meerdere dagen uit te smeren.

11fountains dokkum webformaat liggend 2

Bijzondere bouwwerken in Friesland

Naast musea zijn er ook tal van bijzondere bouwwerken in Friesland die de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het Ir. D.F. Woudagemaal bij Lemmer, de voormalige gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden, de Waterpoort in Sneek, de Oldehove in Leeuwarden, het Karmelklooster in Drachten en de Bonifatiuskapel in Dokkum. Wat ook erg typerend is in Friesland zijn de honderden kerkgebouwen. Sommigen groots, anderen klein. Vaak nemen de kerkgebouwen een bijzondere plaats in in het landschap.

Watercampus

Musea in Friesland die de moeite waard zijn

Eigenlijk alle musea in Friesland zijn de moeite waard. Er is met hart en ziel gewerkt aan het samenstellen van collecties, er wordt met passie gesproken door de rondleiders en van ieder museum leer je wel weer iets anders. Grote musea zijn het Fries Museum in Leeuwarden, Museum Dr8888 in Drachten, Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker, Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden, het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek, het Fries Landbouwmuseum in Goutum, Modelspoormuseum in Sneek, en Museum Belvédère bij Heerenveen.

Marcel Rfotografie 20220617 LR 005

Natuur in Friesland

De natuur in Friesland is een bezienswaardigheid op zich! In de nabije omgeving van Camping en Vakantiepark Bergumermeer is Nationaal Park De Alde Feanen een aanrader. Nationaal Park De Alde Feanen is het best te ontdekken met een bootje. Op zomerse dagen is het hier op het water een drukte van belang. Maar ook op minder zonnige dagen is het Nationaal Park De Alde Feanen een aanrader; je zult versteld staan van alle vogelsoorten die je hier treft. Er is bijvoorbeeld een aalscholverkolonie, in het gebied komen veel ooievaars voor en ook de zeearend is hier geen onbekende! Leuk om te doen – ook met kinderen – is een excursie met It Fryske Gea.

Wadlopen

Bezienswaardigheden vlakbij onze camping en vakantiepark

Ben je op zoek naar bezienswaardigheden dichtbij Camping en Vakantiepark Bergumermeer? Bezoek dan bijvoorbeeld Korenmolen De Hoop in Sumar, vaar over het Burgumermar, bezoek de Kruiskerk in Burgum en Scherjons Klompenmakerij met museum in Noardburgum! Ook bijzonder is Observeum, een streekmuseum mét sterrenwacht! Hier is wekelijks op vrijdagavond een publieksavond te bezoeken, waarbij je door een grote telescoop naar de ruimte kunt kijken.

Church of Burgum