Vakantiepark Bergumermeer strand 2
Laat de zomer maar komen!

Boek nu voor de zomervakantie! Ontdek snel alle accommodaties en kom heerlijk genieten aan het water.

Nu boeken

Camping aan het water in Friesland

Camping Bergumermeer is prachtig gelegen aan één van de Friese meren. Op deze plek kun je optimaal genieten van het water en de watersport. Ga lekker zwemmen, chillen op het strand of huur een bootje en verken het Bergumermeer en de omringende meren. Je komt hier niks tekort!

Accommodaties aan het water

Wil je graag kamperen aan het water? Dat kan! Veel van onze kampeerplaatsen zijn direct aan het water gelegen. Vanaf je kampeerplaats spring je zo het water in. Of je gooit een hengeltje uit.

Ook hebben wij een breed aanbod aan accommodaties (aan het water), zoals onze vakantiehuizen en luxe stacaravans.

Aanbod bekijken
Beachlodge 4

Kampeerplaatsen aan het water

Niemand hoeft zich te vervelen op Camping & Vakantiepark Bergumermeer in Friesland. Wij hebben talloze faciliteiten die geschikt zijn voor jong en oud en het hele seizoen lang worden er leuke dingen georganiseerd. Geniet van de zon en het water op ons recreatiestrand of verken het meer met een bootje uit onze eigen haven.

Vakantiepark-Bergumermeer- kamperen-14

Het Bergumermeer

Door de ligging aan het Bergumermeer, is onze camping uitermate geschikt voor natuurliefhebbers, watersporters en visliefhebbers. Je kunt hier heerlijk zwemmen en watersporten. Vooral zeilers en pleziervaarten zie je hier vaak. Het gaat namelijk om een groot en diep meer waar je je kunt uitleven. Ook is het Bergumermeer via kanalen en vaarten verbonden met andere vaargebieden in Friesland.

Tip voor zeilers: zeil naar het nabijgelegen meer ‘De Leien'. Dit is een ondieper vaargebied waar je ook kunt zwemmen.

Vakantiepark Bergumermeer 10 08 2022 054 WEB

Zonnen op het strand

Ontdek het zandstrand van Camping Bergumermeer. Ga relaxen op het strand, speel een potje volleybal of koel af in het water. Neem daarna plaats bij ons gezellige strandpaviljoen. Geniet van een hapje, drankje of haal een ijsje.

Vakantiepark Bergumermeer 10 08 2022 078 WEB

Jachthaven Bergumermeer

Ontdek Friesland vanaf het water

Naast het strand ligt de jachthaven van Camping Bergumermeer. Huur een zeilboot of een motorbootje en geniet van de wateren rondom Bergumermeer. Vaar bijvoorbeeld met je gehuurde boot naar Nationaal Park de Alde Feanen. Dit is een prachtige plek om doorheen te varen en tot rust te komen.

Vakantiepark Bergumermeer 10 08 2022 055 WEB

Vissen

Beleef de mooiste visavonturen!

Rondom de camping kun je volop vissen. Vis lekker relaxed uit je stoel bij het Bergumermeer of Prinses Margrietkanaal. Deze plekken zijn zeer populair voor een visvakantie. Overal vang je vis. Er vinden zelfs jaarlijkse viswedstrijden plaats op de camping.

Tip: ga met een gehuurd bootje het Bergumermeer op. Of duik één van de vele vaarten in, op zoek naar beter viswater.

Vakantiepark Bergumermeer 10 08 2022 085 WEB