Menu
Boek nu voor de maand september

Kijk op onze speciale september aanbieding pagina!

September aanbiedingen v.a. 259,00 close
Bekijk video

Uw complete fietsvakantie in Friesland

Friesland heeft alles wat je nodig hebt voor een fijne fietsvakantie. Het is een provincie waarin het landschap steeds weer afwisselt. Je hebt meren, bossen, de Wadden en de Wâlden. In het Waddengebied heb je uitgestrekte landerijen met karakteristieke kop-hals-romp-boerderijen waar je altijd pal tegen de wind in lijkt te fietsen (of juist alleen maar de wind in de rug zult hebben), maar je hebt ook beschuttere landschappen, zoals het coulissenlandschap in de Noardlike Fryske Wâlden of de bosrijke gebieden rondom Nationaal Park Drents-Friese Wold. Als je een liefhebber van landschap en natuur bent, zul je je tijdens een fietsvakantie in Friesland nooit vervelen. Zoek je liever de levendigheid van dorp en stad op? Ook dan is Friesland een goede bestemming voor een fietsvakantie. Friesland kent veel knusse dorpskernen met terrasjes, historische panden en leuke winkelstraten. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de Friese elf steden, met elk een ander karakter.

Ook voor mensen die op een elektrische fiets fietsen is Friesland een geschikte bestemming. Er zijn ruim voldoende mogelijkheden om je accu op te laden, terwijl je zelf geniet van een kop koffie en een overheerlijke oranjekoek.

Fietsvakantie met kinderen

Een fietsvakantie met kinderen brengt soms de nodige uitdagingen met zich mee. Want jij kunt natuurlijk dolenthousiast zijn over een route door de Friese landerijen, je kinderen vinden dat soms maar saai en hebben gedurende de rit hier en daar een verrassingselement nodig om zo’n fietsvakantie leuk te blijven vinden. Daarom is het goed om voorafgaand aan een fietstocht alvast te bedenken wát dat verrassingsaspect voor de kinderen dan moet zijn. Friesland vakantiepark Bergumermeer - fietsenDat kan groots zijn, maar kan ook klein zijn. Is het een bezoek aan de dierentuin Aqua Zoo? Is het een ijsje eten in het centrum van een leuk dorp? Misschien is het wel een bezoek aan een blotevoetenpad, een klim in een uitkijktoren of een vaartocht met een pontje. Voor wie met kinderen een leuke route wil gaan fietsen in een prachtig stukje natuur is de 8 van Grou Pontjesroute een aanrader. Gedurende die fietstocht word je meerdere keren met een pontje naar de overkant van het water gebracht. Pret gegarandeerd! Een fietsvakantie met kinderen is natuurlijk niet compleet zonder één of meerdere overnachtingen op een camping mét zwembad. Neem je daarvoor Camping & Vakantiepark Bergumermeer mee op je route?

Korte fietsvakantie

Wat voor type fietser ben jij? Wil je het liefst één uitvalsbasis en vanuit daar verschillende fietsroutes afleggen? Of neem je liever een tentje mee op de fiets en fiets je van bestemming naar bestemming? In beide gevallen is Friesland een goede bestemming voor een korte fietsvakantie. Door de verscheidenheid in het landschap is geen fietsroute hetzelfde en zul je ook wanneer je één uitvalsbasis hebt bij iedere fietsroute andere landschappen te zien krijgen. Kies je ervoor om van bestemming naar bestemming te fietsen, dan zul je ook tijdens een korte fietsvakantie verrast worden. Friesland is niet héél groot, waardoor je in een paar dagen tijd al flink wat van de provincie kunt zien. Begin bijvoorbeeld in de regio Gaasterlân in de Zuidwesthoek, fiets vervolgens richting de Noardlike Fryske Wâlden en eindig je reis in het Waddengebied! In een kort tijdsbestek zul je drie hele verschillende regio’s ontdekken.

Fietsverhuur mogelijk!

Zonder fiets, geen fietsvakantie. U bent welkom om uw eigen fiets mee te nemen naar Vakantiepark Bergumermeer. Heeft u geen fiets tot uw beschikking? Geen probleem! Bij ons kunt u fietsen huren. Wij verhuren zowel dames-, heren- als kinderfietsen. Ook kinderzitjes kunt u bij ons huren. Meer weten? Neem contact met ons op en wij geven u graag advies of uitleg over de mogelijkheden rondom uw fietsvakantie.

Fietsroutes in de omgeving

Verblijf je tijdens je fietsvakantie op Camping & Vakantiepark Bergumermeer, en ben je benieuwd naar leuke fietsroutes in de omgeving? Zoals eerder aangegeven is de 8 van Grou Pontjesroute een aanrader voor als je met kinderen eropuit gaat. Maar ook zonder kinderen is deze route uiteraard goed te doen!

Nog een aanrader is het Kerspelpaad. De route is 44 kilometer lang en volgt het bekende knooppuntensysteem. De start is bij botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost. Tijdens deze route vallen onder andere de elzensingels, houtwallen en pingo’s op. Een bijzonder dorp op de route is Veenklooster, waar je Fogelsanghstate vindt; een prachtige oude state die door de jaren heen altijd vererfd is en daardoor nog steeds in handen van de adel is. Tegenwoordig wordt Fogelsanghstate echter ook opengesteld voor bezoek. Het beheer is in handen van een stichting.

Wil je een stukje historie beleven? Dan is het leuk om (een deel van) de Elfstedenroute te fietsen! Je start in Sibrandahûs, fietst vervolgens langs het water naar Burdaard, Bartlehiem, Wyns en Gytsjerk, waar de beroemde tegeltjesbrug te vinden is.

Ben je in voor uitdaging? Door de Noardlike Fryske Wâlden is een 127 kilometer lange route te fietsen.  Dit is een bijzonder mooie route, die je brengt langs een unieke combinatie van landbouw, natuur, landschap en cultuurhistorie. Onderweg passeer je onder andere de korenmolen De Hoop in Sumar, Fogelsanghstate in Veenklooster en Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost.

Hou je van oude volksverhalen? Dan is de route door It Bûtenfjild een aanrader. Deze voert je onder andere over de Goddeloze Singel en langs it Goddeloze Tolhûs. Als je de app IziTravel download kun je deze route via GPS volgen en krijg je onderweg de oude volksverhalen die bij deze route horen te horen.

Boek nu je fietsvakantie in Friesland!naar het aanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang onze kortingsacties direct in je mailbox.
Dit is een knop
Op vakantie naar het Bergumermeer? Leuk!

Omdat onze website onder constructie is, ontvangen we boekingen graag telefonisch via 0511 461 385.

Bel nu close