Winkelen in Dokkum

Dokkum heeft als winkelstad alles in zich om te slagen voor jouw outfit, huisraad of accessoires. Het is een cadeautje op zich om te slenteren door de straten, langs historische steegjes en stadsgrachten. Om te shoppen vind je een variété aan winkels. Van hippe woonaccessoires, een goed boek, iets lekkers voor bij de koffie tot trendy mode… het is allemaal in de overzichtelijk binnenstad te vinden. Het zal je opvallen dat de persoonlijke benadering bij ons voorop staat. Hier krijg je een warm welkom en oprechte aandacht in iedere winkel.

Dit kun je altijd doen doen in dokkum 1024x683 1

Bezoek Bonifatiuskapel

De geschiedenis van Bonifatius vind je op veel manieren en plekken terug in Dokkum. De Bonifatiuskapel is de basis en een goede start om de historie te ontdekken. Bonifatius wordt geboren in Engeland. Al jong weet Bonifatius dat hij het woord van God wil brengen. Hij wordt aartsbisschop op veel plaatsen. Bonifatius wil ook de weerbarstige Friezen tot inkeer laten komen en gaat daarom meerdere keren op missie. Onderweg naar Dokkum in het jaar 754 komt hij lieden tegen die zich niet willen laten bekeren. Bonifatius en 52 metgezellen worden gedood. De kapel is een bedevaartsoort waar alles in het teken staat van de heilige Bonifatius.

Marcel Rfotografie 20220617 LR 005

Shoppen in Leeuwarden

Shop jij graag bij de grote modewinkels en hippe pop-up stores, of zoek je liever naar verborgen pareltjes en unieke hebbedingetjes in schattige boetiekjes? In het historisch centrum van Leeuwarden vind je het allemaal. De grote modemerken, leukste boetiekjes en Friese speciaalzaken zijn verspreid over het centrum van de stad. Zo is de Kleine Kerkstraat al meerdere malen bekroond tot leukste winkelstraat van Nederland en waan je je door de gezelligste straatjes van de stad, zoals het Naauw en de Sint Jacobsstraat.

Anwb w760

Rondkijken in Drachten

Drachten mag dan wel niet officieel tot de Friese elf steden behoren, maar is qua inwonersaantal wel de grootste plaats na Leeuwarden, nog voor Sneek en alle andere van de elf steden. Als je in de buurt verblijft is het leuk om op de fiets naar Drachten te gaan. De omgeving rondom Drachten is prachtig. In Drachten kun je prima shoppen. Winkels en horecagelegenheden wisselen elkaar af. Het carillon is hét middelpunt van het centrum. Aan één kant van dit carillon bevindt zich de Drachtstervaart. Zomers kun je hier fijn op een terras bij het water zitten, te genieten van een borreltje of een lekkere lunch. ’s Winters kan er met een beetje geluk geschaatst worden op de Drachtstervaart.

5d5ea68cc84d8