Menu
Boek nu voor de maand september

Kijk op onze speciale september aanbieding pagina!

September aanbiedingen v.a. 259,00 close

Vakantie Friese meren

De Friese meren zijn al decennialang erg in trek bij mensen die vakantievieren in eigen land. En dat is niet voor niets natuurlijk! De Friese meren staan garant voor watersportplezier, gezellige drukte (maar niet té veel drukte) en adembenemende natuur. Het zien van de zonsondergang is nergens zo mooi als op of nabij één van de Friese meren. Eén van de Friese meren die al lang populair is bij watersporters is het Bergumermeer. In het hart van Friesland, gelegen tussen Leeuwarden en Drachten, op een prettige vaarafstand van Nationaal Park De Alde Feanen en Nationaal Park Lauwersmeer, vind je dit prachtige meer. Een meer waar je als watersporter optimaal kunt genieten van de wind in de zeilen, waar je als fanatieke visser snoeken, baarzen en karpers op het land haalt en waar je als gezin met kinderen geniet van van kastelen bouwen op het strand. Het meer ligt in een directe vaarverbinding met overige Friese meren.

Camping & Vakantiepark Bergumermeer ligt pal aan het Bergumermeer. Veel van de accommodaties kijken rechtstreeks uit op het water. Het park heeft een eigen jachthaven met passantenhaven. Campinggasten maken gratis gebruik van de trailerhelling. Er zijn twee zandstranden.

friese meren vakantie

Camping bij één van de mooiste Friese meren

Kamperen geeft, net als varen, een bijzonder gevoel van vrijheid. Van niets moeten, maar puur genieten. Hoe fijn zou het zijn om deze twee ook nog eens te combineren? Overdag dobber je in een bootje, terwijl je ’s avonds en ’s nachts helemaal tot rust komt op een camping bij één van de mooiste Friese meren. Camping & Vakantiepark Bergumermeer geeft je die mogelijkheid. Deze camping is perfect gelegen in het hart van Friesland.

Camping & Vakantiepark Bergumermeer is een perfecte uitvalsbasis voor de volgende activiteiten:

– Varen op de Friese meren (vaar bijvoorbeeld naar het Pikmar bij Grou of naar plaatsen als Terherne aan het Sneekermeer)
– Vogels spotten in Nationaal Park De Alde Feanen (misschien spot je wel de zeearend of hoor je de roep van de roerdomp!)
– Een bezoek aan Nationaal Park Lauwersmeer
– Een tripje naar één van de Friese elfsteden zoals Leeuwarden en Dokkum. Leeuwarden bezoek je met name om te shoppen of voor museabezoeken, Dokkum bezoek je vanwege de prachtige historische binnenstad
– Shoppen in plaatsen als Burgum en Drachten
– Fietstochten door de Noardlike Fryske Wâlden
– Een dagje naar een Waddeneiland. Ameland en Schiermonnikoog zijn vanuit Camping & Vakantiepark Bergumermeer het gemakkelijkst te bereiken. Ook plaatsen aan de Waddenkust zoals Wierum en Moddergat zijn de moeite waard om te bezoeken.

Als vakantiepark heeft Camping & Vakantiepark Bergumermeer heel wat te bieden. Aan kinderen, van de allerkleinsten tot de chillende pubers, is goed gedacht. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de verschillende speeltoestellen die verspreid over het park te vinden zijn. Ook in Jonas en de Walvis, het speel- en zwemparadijs, kunnen kinderen terecht. Het zwembad is verdeeld over twee baden; een pierenbadje van 20 centimeter met allerlei objecten die water spuiten en een bad van 1.40 meter diep. Ook is er een 44 meter lange glijbaan. Wie geen zin heeft om nat te worden kan naar de indoorspeeltuin. Daarnaast is er op het park nog een kinderboerderij met allerlei boerderijdieren. In het hoogseizoen is er een recreatieteam aanwezig.

Lekker chillen? Dat kunnen tieners maar al te goed. Daar moeten ze natuurlijk wel een plekje voor hebben, en dat is er op Camping & Vakantiepark Bergumermeer. Speciaal voor tieners is er een jeugdhonk waar ze leeftijdsgenoten ontmoeten, en waar ze kunnen gamen. Klaar met chillen? Dan kunnen ze op het pannaveldje zich in het zweet werken.

Ook de ouders en grootouders kunnen zich prima vermaken op en rond het park. Zo is er een tennisbaan, kun je fietsen huren om de omgeving te verkennen en kun je met een bootje het Bergumermeer op. Op het park zijn meerdere restaurants aanwezig.


Jachthaven op ons vakantiepark

Camping & Vakantiepark Bergumermeer heeft een eigen jachthaven, met passantenhaven en trailerhelling. Camping & Vakantiepark Bergumermeer is dan ook een watersportcamping bij uitstek.

De moderne jachthaven biedt plaats aan allerlei types schepen in verschillende maten. Dankzij de ligboxen met verschillende breedtes kan ieder type schip hier terecht. De jachthaven ligt aan het Bergumermeer. Vanaf deze plek kun je direct vanaf het park de Friese meren ontdekken.

Heb je een eigen boot tot je beschikking en wil je blijven slapen bij het Bergumermeer? Dat kan ook. Er is een passantenhaven waar je kunt aanmeren voor de nacht. Deze passantenhaven is voorzien van stroompunten, er zijn sanitaire voorzieningen en er is een watertappunt. De passantenhaven is bovendien verlicht. Als je één of meerdere nachten verblijft in de passantenhaven kun je gebruik maken van de voorzieningen op de camping. De haven grenst aan het recreatieterrein Klein Zwitserland. Hier vind je een groot zandstrand, een speeltuin, kinderboerderij, restaurant met terras, een snackbar en een toiletgebouw.

Als bezoeker van de passantenhaven kun je tegen gereduceerd tarief gebruik maken van speel- en zwemparadijs Jonas en de Walvis.

Heb je niet een eigen boot maar wil je wel graag het water op? Dat kan! Je huurt al een boot vanaf €34,- per dag. Bij de receptie zijn waterkaarten verkrijgbaar met mooie routes, door de natuur of juist richting de steden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang onze kortingsacties direct in je mailbox.
Dit is een knop
Op vakantie naar het Bergumermeer? Leuk!

Omdat onze website onder constructie is, ontvangen we boekingen graag telefonisch via 0511 461 385.

Bel nu close