Het leukste vakantiepark van Friesland

Een waar kinderparadijs

Ruim kamperen aan het water

Sport-, spel- en visvoorzieningen

Chalets, bungalows en glampingtenten

Vakantiepark Friesland

Voor een ultieme vakantie in een vakantiepark met camping ga je naar Camping & Vakantiepark Bergumermeer in Friesland! Gelegen tussen Leeuwarden en Drachten, aan de rand van het Bergumermeer, vind je dit veelzijdige vakantiepark. Het vakantiepark is geschikt voor zowel gezinnen met kinderen als senioren, kampeerders, watersporters, liefhebbers van fietsen en wandelen, en ga zo maar even door. Kom je je tentje opzetten, ga je kamperen in je caravan, of overnacht je liever in één van de stacaravans of luxe vakantiehuisjes?

Verblijfsaanrader: Lodge Waikiki en Lodge XL.

Alle kampeerplaatsen & Accommodaties

Prachtig vakantiepark aan het water

Camping & Vakantiepark Bergumermeer heeft een hele mooie ligging aan het Bergumermeer. Ons vakantiepark in Friesland heeft twee eigen zandstranden waar de kinderen heerlijk zandkastelen kunnen bouwen en waar je op een warme zomerdag een verfrissende duik in het meer kunt nemen. Ook heeft het vakantiepark een eigen jachthaven, waar je met je boot aan kunt meren of waar vandaan je een bootje kunt huren om het Bergumermeer mee op te gaan.

Vanaf het Bergumermeer kun je vier kanten op varen; richting Drachten of Leeuwarden, of richting twee prachtige Nationale Parken: Nationaal Park De Alde Feanen en Nationaal Park Lauwersmeer. Er zijn optimisten, valken, open motorboten, sloepen en kajaks te huur. Kom je met je eigen boot en wil je graag een nacht blijven overnachten, dan kun je terecht in de passantenhaven. Hier zijn sanitaire voorzieningen, stroompunten en een watertappunt.

Bungalowpark in friesland bergumermeer

Met de hond naar Friesland?

Wandelingen maken langs het Bergumermeer, de hond mee aan boord van je boot (huur) of mooie wandelroutes ontdekken in Nationaal Park de Alde Feanen. De ligging van ons vakantiepark in Friesland is ideaal. Je kan met je hond alle kanten op. En wat dacht je van de vele hondvriendelijke vakantiehuisjes en chalets op Camping & Vakantiepark Bergumermeer.

Een overzicht van onze accommodaties voor honden:

  • Alle bungalows
  • Waterlodge type 1: de Fok 3,5,16 & 17
  • Waterlodge mindervalide: Fok 10
  • Vakantiehuis A: Vakantiehuis 14
  • Vakantiehuis B: Vakantiehuis 5,6 & 8
  • Vakantiehuis mindervalide: Vakantiehuis 17A
  • Chalet kajuit: Kajuit 458,465 & 467
  • Alle Waikiki’s
  • Lodge XL: Spinaker 126,127,130,147,148 & 149
  • Waikiki premium: Spinaker 143

Welke vakantie je met de hond voor ogen hebt, er is altijd een luxe vakantiehuisje of chalet beschikbaar voor je vakantie in Friesland met de hond.

Boek een vakantiehuisje voor honden
Vakantie friesland met hond

In de omgeving te doen

Ook in de omgeving van Camping & Vakantiepark Bergumermeer is er van alles te doen. Eén activiteit die niet mag ontbreken tijdens je vakantie is natuurlijk het varen. In een sloep of een ander soort bootje ontdek je de omgeving op een hele andere manier. Je kunt varen naar Nationaal Park De Alde Feanen, Drachten, Leeuwarden of Nationaal Park Lauwersmeer.

Wie van shoppen houdt gaat bijvoorbeeld naar Leeuwarden, Drachten of Dokkum. In Dokkum wisselen kleine boetiekjes de bekendere ketens af, in Leeuwarden vind je grote kledingzaken, tientallen restaurants en bijzondere winkeltjes.

Zeehond

Ook voor liefhebbers van cultuurhistorie is er in de regio genoeg te doen. Dichtbij vind je onder andere Korenmolen De Hoop in Sumar, die op zaterdagmiddagen geopend is voor bezoek. In de molen is ook een molenaarswinkeltje te vinden.

Musea in de regio die interessant zijn om te bezoeken zijn onder andere Openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema, het Kokelhûs fan Jan en Sjut in Earnewâld, het Observereum Streekmuseum en Volkssterrenwacht in Burgum en het Fries Museum in Leeuwarden.

Wie met kinderen eropuit wil kan onder andere naar de Kruidhof Hortus van Fryslân, het blote voetenpad in Opende of natuurtuin Om de Dobben bij Burgum of naar Aqua Zoo bij Leeuwarden.

Blotenvoetenpad Opende