Camping aan het water

Vakantiepark Bergumermeer is prachtig gelegen aan één van de Friese meren. Op deze groene camping kunt u optimaal genieten van het water en de watersport. Ga lekker zwemmen en relaxen op het strand, of huur een bootje uit onze jachthaven en verken het Bergumermeer en de omringende meren. U heeft vakantie en waar kan dat inderdaad beter gevierd worden dan op een camping aan het water!

Kom helemal tot rust aan het water bij Camping Bergumermeer

Een hengetje uitslaan, even lekker zwemmen of gewoon genieten van het uitzicht. U heeft vakantie en waar kan dat inderdaad beter gevierd worden dan op een camping aan het water!

Bij Vakantiepark Bergumermeer te Friesland waant u zich als een kind in een snoepwinkel. Onze camping is gelegen aan het mooi Bergumermeer, ten oosten van Bergum. U kunt kiezen voor kamperen, of een accomodatie waaronder een chalet, een Logde, een Lodge XL, een safaritent of een cocosweet. Midden in de natuur en/ of prachtig aan het water.

Camping accommodaties aan het water

Het is natuurlijk mogelijk om te kamperen aan het water. Veel van onze kampeerplaatsen zijn direct aan het water gelegen, waardoor je vanuit je tent het water in kunt springen of een hengeltje uit kunt gooien. Daarnaast hebben wij diverse andere accommodaties die aan het water liggen, zoals onze luxe beachlodges. Ook hebben wij vakantiehuizen aan het water gelegen.

Het Bergumermeer

Het Bergumermeer is erg geschikt voor zwemmen het watersport. Het meer is erg populair onder zeilers en pleziervaarten, want het is niet alleen groot en diep genoeg om je er mooi op uit te kunnen leven, maar het Bergumermeer is ook via kanalen en vaarten verbonden met andere vaargebieden in Friesland. Het is mogelijk om te zeilen naar de nabijgelegen ‘De Leien’, een ondieper vaargebied waar ook goed gezwommen kan worden. Ook het natuurgebied ‘De Âlde Feanen’ is een prachtige locatie om te varen en tot rust te komen.

Zonnen op het strand

Als je even genoeg hebt gekregen van het badmintonnen kun je altijd terecht op het echte zandstrand van camping Bergumermeer. Ga sportief voetballen of volleyballen en koel even af in het water. Er is een strandpaviljoen waar je een heerlijk hapje kunt eten, wat kunt drinken of gewoon even een ijsje kunt halen.

Jachthaven Bergumermeer

Naast het strand ligt de passantenjachthaven van Vakantiepark Bergumermeer. Huur een zeilboot of een motorbootje en verken het Bergumermeer en de omringende vaargebieden. Perfect om te zwemmen, het Friese landschap te ontdekken of een rustig visstekje op te zoeken.

Vissen

Door de ligging van de camping aan zowel het Bergumermeer als het Prinses Margrietkanaal, is het een zeer populaire bestemming geworden voor een visvakantie. Er vinden jaarlijkse viswedstrijden plaats op de camping. Wil je wat meer afwisseling? Huur dan een bootje en ga het Bergumermeer op, of duik één van de vele vaarten in op zoek naar beter viswater.

Lees meer over:

Verhuur van Valken, Optimisten, motorboten en kano’s

Vissen in Friesland

Kamperen in waterrijke omgeving

Zoals hierboven genoemd ligt onze camping aan het water van het Bergumermeer. Hier is Friesland op z’n mooist. Een unieke locatie om te kamperen. Het gebied ten oosten en noordoosten van het Bergumermeer vormt het kerngebied van het Nationaal Landschap De Noordelijke Friese Wouden.

Het meer staat in verbinding met het meer De Leien en het Prinses Margrietkanaal. Vanaf het meer kunt u alle richtingen opvaren en zo de Friese meren verder (her)ontdekken.

Ontdek onze accommodaties aan het water

Komt u met een camper of zet u liever een tentje op? Wilt u in het hoogseizoen kamperen of juist in het naseizoen? Bekijk onze accommodaties voor het bekijken/boeken van stacaravans, chalets, kampeerplaatsen, trekkershutten en meer.