Camping aan het water

Vakantiepark Bergumermeer is een prachtige camping in Friesland. Op deze gezellige gezinscamping kunt u optimaal genieten van het water en de watersport. Ga lekker zwemmen en relaxen op het strand, of huur een bootje uit onze jachthaven en verken het Bergumermeer en de omringende meren. U heeft vakantie en waar kan dat inderdaad beter gevierd worden dan op een camping aan het water!

Verblijfsaanrader voor uw vakantie aan het water: Waterlodge, Vakantiehuis A, Vakantiehuis B en Lodge XL.
- Mooie ligging aan of dicht bij het water

Kamperen aan het water friesland

Kom helemal tot rust aan het water bij Camping Bergumermeer

Een hengetje uitslaan, even lekker zwemmen of gewoon genieten van het uitzicht. U heeft vakantie en waar kan dat inderdaad beter gevierd worden dan op een camping aan het water!

Bij Vakantiepark Bergumermeer te Friesland waant u zich als een kind in een snoepwinkel. Onze camping is gelegen aan het mooi Bergumermeer, ten oosten van Bergum. U kunt kiezen voor kamperen, of een accomodatie waaronder een chalet, een waterlogde, een Lodge XL, een safaritent of een cocosweet. Midden in de natuur en/ of prachtig aan het water.

Vakantiehuis aan het water friesland

Vakantiehuis Friesland aan het water

Het is natuurlijk mogelijk om te kamperen aan het water. Veel van onze kampeerplaatsen zijn direct aan het water gelegen, waardoor je vanuit je tent het water in kunt springen of een hengeltje uit kunt gooien. Daarnaast hebben wij diverse andere accommodaties die aan het water liggen, zoals onze luxe beachlodges. Ook hebben wij vakantiehuizen aan het water gelegen.

Beachlodge 1

Het Bergumermeer

Het Bergumermeer is erg geschikt voor zwemmen het watersport. Het meer is erg populair onder zeilers en pleziervaarten, want het is niet alleen groot en diep genoeg om je er mooi op uit te kunnen leven, maar het Bergumermeer is ook via kanalen en vaarten verbonden met andere vaargebieden in Friesland. Het is mogelijk om te zeilen naar de nabijgelegen ‘De Leien’, een ondieper vaargebied waar ook goed gezwommen kan worden. Ook het natuurgebied ‘De Âlde Feanen’ is een prachtige locatie om te varen en tot rust te komen. Vanuit onze jachthaven ontdek je de mooiste plekjes van Friesland.

Bergumermeer camping friesland water

Zonnen op het strand

Als je even genoeg hebt gekregen van het badmintonnen kun je altijd terecht op het echte zandstrand van camping Bergumermeer. Ga sportief voetballen of volleyballen en koel even af in het water. Er is een strandpaviljoen waar je een heerlijk hapje kunt eten, wat kunt drinken of gewoon even een ijsje kunt halen.

Vakantiepark Bergumermeer 10 08 2022 078 WEB

Vissen

Door de ligging van de camping aan zowel het Bergumermeer als het Prinses Margrietkanaal, is het een zeer populaire bestemming geworden voor een visvakantie. Er vinden jaarlijkse viswedstrijden plaats op de camping. Wil je wat meer afwisseling? Huur dan een bootje en ga het Bergumermeer op, of duik één van de vele vaarten in op zoek naar beter viswater.

Verhuur van Valken, motorboten en kano’s

Vissen in Friesland

Vakantiepark Bergumermeer-vissen-2